DISC er en ny god metode

DISC-profiler kan være yderst nyttige til at forstå dig selv og andre. Hvis du kender din DISC-profil, kan du bedre forstå, hvorfor du handler, som du gør, og det kan også hjælpe dig til bedre at forstå, hvordan andre handler i forskellige situationer.

Der findes fire DISC-profiler: Dominant, Influerende, Stabil og Fleksibel. Hver af disse profiler har forskellige styrker og svagheder, og hvis du ved, hvilken profil du er, kan det hjælpe dig til at udnytte dine styrker og håndtere dine svagheder.

Den dominerende profil er stærk i opgaver, der kræver beslutningstagning og handling. De er naturlige ledere, som ofte er hurtige til at tage ansvar og få tingene til at ske. Den indflydelsesrige profil er stærk i opgaver, der kræver overtalelse og netværksdannelse. De er naturlige sælgere og kontaktpersoner, der er gode til at opbygge relationer og få tingene gjort gennem samarbejde. Den stabile profil er stærk i opgaver, der kræver konsistens og pålidelighed. De er gode til at overholde deres forpligtelser og bevare stabiliteten i modgang. Profilen “Compliant” er stærk i opgaver, der kræver lydighed over for regler og procedurer. De er gode til at organisere og sikre, at alt bliver gjort efter planen.

Der er ikke nogen profil, der er bedre end nogen anden; de har alle deres egne styrker og svagheder. Det er vigtigt at vide, hvilken profil du er, så du kan udnytte dine styrker og håndtere dine svagheder. Hvis du f.eks. er en Dominant-profil, kan du forsøge at uddelegere opgaver så vidt muligt, så du kan fokusere på det, du er god til (at handle og træffe beslutninger). Hvis du er en indflydelsesrig profil, kan du arbejde på at udvikle en tykkere hud, så du ikke bliver modløs, når tingene ikke går som du vil.