En kort historie om Frankrig

Ah, Frankrig. Landet med baguettes, brie og baretter. Et land med en rig historie, der går tusinder af år tilbage i tiden. Fra Romerriget til Napoleonskrigene har Frankrig været en europæisk magtfaktor i århundreder. I de senere år er Frankrig blevet kendt for sin mode, vin, gastronomi, kunst, arkitektur og filmindustri. Tag med os, når vi udforsker dette fascinerende lands historie

Tidlig historie
Frankrigs tidlige historie er sammenflettet med andre europæiske landes historie. De første mennesker, der beboede det område, der i dag er kendt som Frankrig, var neandertalerne, som levede der for ca. 40.000 år siden. Omkring 4500 f.Kr. ankom kelterne til Frankrig fra Centraleuropa og bosatte sig i det, der i dag er Bretagne, Normandiet og Picardiet.

Romerriget og videre frem
I 58 f.Kr. erobrede Julius Cæsar og hans legioner Gallien (det nuværende Frankrig), som dengang blev styret af de keltiske gallere. I de næste 500 år var Frankrig en provins under Rom, kendt som Gallia Lugdunensis. I løbet af denne periode begyndte kristendommen at sprede sig i Gallien takket være missionærer som Sankt Denis og Sankt Martin af Tours. I 486 e.Kr. erobrede frankerne – en germansk stamme – Gallien fra romerne og etablerede det merovingiske dynasti.

Middelalderen
Vikingeinvasionerne begyndte i slutningen af det 8. århundrede, men Karl III bekæmpede dem med succes og blev kendt som Karl den Enkle. I 987 e.Kr. blev Hugh Capet – greven af Paris – kronet til konge af Francia Occidentalis (det vestlige frankiske kongerige) og indledte det capetianske dynasti, som skulle regere Frankrig indtil 1328. Hundredårskrigen mellem Frankrig og England begyndte i 1337 på grund af den engelske kong Edvard III’s krav på den franske trone og varede indtil 1453; den resulterede i øget national bevidsthed i begge lande. Jeanne d’Arc spillede en vigtig rolle i den franske sejr under denne krig, men blev brændt på bålet af engelske styrker i 1431, da hun kun var nitten år gammel

Frankrig er et land med en rig historie, der går flere tusinde år tilbage i tiden. Fra de tidlige bosættere til nutidens konger og dronninger er der meget at lære om dette fascinerende land. Vi håber, at du nød at udforske Frankrigs fortid sammen med os, og at du nu har fået en større forståelse for alt det, som dette land har at byde på. Au revoir!