Surdej fra Valsemøllens bage skole

Det er nemt at bage boller og franskbrød, men når man kommer til at skulle bage med surdej, så kræves der lidt mere, hvis ens bagværk skal lykkes. Det at lave surdej, måtte jeg slå op på nettet for at finde ud af hvordan man kunne lave surdej – og her fandt jeg på Valsemøllens hjemmeside noget der hed bageskolen, som havde en masse gode opskrifter på hvordan man kunne lykkes med at lave sin egen surdej. Så jeg kastede mig straks ud i udfordringen med lav din egen surdej via denne bageskole. Det er lidt vanskeligere end mine almindelige boller, men da først jeg havde fundet ud af lave grund substansen, gik det som smurt, og det var ikke særligt svært, men det tog bare lidt længere tid i begyndelsen – så som så meget andet, så tager det længere tid at lære noget nyt. Det at lave sin egen surdej, gør også at man kan lave mange forskellige slags brød, som er mere sunde end de hvide almindelige boller eller brød.

Hvis der var en der havde sagt til mig “lav din egen surdej” så havde jeg nok tidligere svaret, at det kommer aldrig til at ske, men det må jeg så tage i mig igen, for nu har jeg lært at lave min egen surdej, og det kan varmt anbefales til andre – for det er meget sundere for vores maver med surdej.
Det kræver selvfølgelig at man kan lide at bage, og det lærer man kun ved at gøre det, så hvis man har børn, så lad dem være med til at bage og gør det til en leg, så de når de bliver voksne, selv vil bage deres brød. Det er nemt at købe sit brød færdiglavet, men alle siger at det hjemmelavede smager meget bedre, og så kan det undre mig, at der ikke er flere der bager deres brød selv – når nu der er så mange dejlige opskrifter på det.
Duften af nybagt brød der strømmer en i møde, når man træder ind ad døren, og man kan se at der er nybagt brød i vente, er da lige til at blive lad i låget af.